banner
banner
banner

Μάφιν με μήλο

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Υλικά
Υλικά

320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
3 μήλα (όχι ξυνόμηλα)
3 αβγά
1 λεμόνι, το χυμό
70 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη (περ. 10 γρ.)
μια τσιμπιά αλάτι

banner
Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 200ο. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και στύβουμε αμέσως επάνω το λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και προσθέτουμε τα μήλα. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε, τέλος, την κρέμα γάλακτος και το λάδι και "διπλώνουμε" να ενωθούν, αποφεύγοντας να δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν (αν θέλουμε χάρτινες θηκούλες) γεμίζοντας κατά τα 3/4 και ψήνουμε επί 15'-20', μέχρι να τα δούμε να έχουν φουσκώσει και ροδίσει, αλλά να διατηρούνται μαλακά. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο ενός τη λάμα μαχαιριού, που πρέπει να βγεί καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες τους.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος