Follow us

Μάφιν με αχλάδια

Μάφιν με αχλάδια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 φλ. γάλα

3 αχλάδια μέτρια

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αχλάδια.

Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και εξακολουθώντας να δουλεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα.

Κοσκινίζουμε μέσα στη λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το τζίντζερ.

Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε και τα αχλάδια.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφινς.

Επειδή με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 20 μάφινς αν δεν έχουμε φόρμα με τόσες θήκες τα ψήνουμε σε δύο δόσεις ή χρησιμοποιούμε θήκες μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή με άχνη ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.