banner
banner
banner

Μάφιν με αχλάδια

Συνταγή

Μάφιν με αχλάδια
Υλικά

500 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ. γάλα
3 αχλάδια μέτρια
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αχλάδια. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Σε μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και εξακολουθώντας να δουλεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα. Κοσκινίζουμε μέσα στη λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το τζίντζερ. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε και τα αχλάδια. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφινς. Επειδή με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 20 μάφινς αν δεν έχουμε φόρμα με τόσες θήκες τα ψήνουμε σε δύο δόσεις ή χρησιμοποιούμε θήκες μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με άχνη ζάχαρη.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος