Follow us

Μάφιν λεμονιού με σπόρους chia και γλάσο μελιού

Μάφιν λεμονιού με σπόρους chia και γλάσο μελιού

Υλικά

Υλικά

3 κ.σ. σπόροι chia

2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

¼ φλ. ξύσμα λεμονιού

1/3 φλ. χυμό λεμονιού

½ φλ. ζάχαρη

1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 γερή πρέζα αλάτι

2 δόσεις βανιλίνη

2 αβγά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι

¼ φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος 

2 κ.σ. μέλι

Για το γλάσο

1 ½ φλ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε λεκάνη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για 8 μεγάλα μάφινς ή 12 μικρά ή ντύνουμε τις θήκες με τα ειδικά χάρτινα φορμάκια μιας χρήσης.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το γάλα ή την κρέμα και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον παπαρουνόσπορο και τους σπόρους chia.

Ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με ένα κουτάλι –δεν πειράζει αν μείνουν λίγοι σβόλοι.

Μοιράζουμε το χυλό στις θήκες.

Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο ενός μάφιν.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 -7 λεπτά και ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το μέλι και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα –αν μας φαίνεται αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμα.

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα ζάχαρη –μέλι –γάλα και ανακατεύουμε.

Το βράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία και περιχύνουμε με το γλάσο τα μάφινς, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά