Follow us

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Μια δυνατή άφιξη από την Τουρκία με γλυκά υψηλών προδιαγραφών, που αξίζει να δοκιμάσετε...

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Η Mado είναι μια πρόσφατη (μερικών μηνών) άφιξη στον χώρο των all day restaurants και του παγωτού, που φιλοδοξεί να γίνει place to be τουλάχιστον για το παγωτό της, αλλά και όχι μόνο. Ήδη έχει δηλώσει παρούσα στην Ελλάδα με δύο καταστήματα. Ένα σχετικά μικρό, αλλά ελκυστικό στην εμφάνιση take away, που προτείνει παγωτά και σιροπιαστά γλυκά κυρίως με έμφαση στο κιουνεφέ και ένα μεγάλο all day café-restaurant, το οποίο, εκτός από τα παραπάνω κάνει και μια πλήρη πρόταση φαγητού με αρκετές σπεσιαλιτέ από την Τουρκική κουζίνα.

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Άλλωστε, η Mado είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καθημερινών εστιατορίων στην Τουρκία, με παρουσία και στο εξωτερικό και με περισσότερα από 300 μαγαζιά στο portfolio της.
Η παρουσία της στην Ελλάδα, με αρχικό ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο βήμα για την εξάπλωσή της στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αιχμή του δόρατος για την κατάκτηση της αγοράς αποτελεί το παγωτό dondurma, που προτείνουν και που αν το δοκιμάσετε θα συμφωνήσετε εύκολα, ότι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις παγωτού που γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, με προέλευση από το Maras. Το dondurma είναι ένα εξαιρετικά γευστικό παγωτό, που σαν βασικά στοιχεία έχει το φρέσκο γάλα και το σαλέπι. Με εξαίρετη κρεμώδη υφή και εξαιρετική αντίσταση στη θερμοκρασία περιβάλλοντος (δεν λιώνει εύκολα) το καλό dondurma είναι απολαυστικό και κερδίζει γευστικά όποιον το δοκιμάσει.

Δυστυχώς, για την ώρα θα πρέπει να βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη για να το απολαύσετε είτε στην Πλατεία Ελευθερίας είτε στην παραλιακή και κοσμική Νίκης. Οι πληροφορίες μου, όμως, λένε ότι σύντομα το πρώτο Mado και το εξαιρετικό dondurma θα ταξιδέψει και στην Αθήνα αλλά και σε αρκετές άλλες πόλεις. Αναμείνατε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.