Follow us

Loukoumelo, για λουκουμάδες μέλι

Είναι μία μερίδα λαχταριστοί λουκουμάδες, που δεν μπορείς να τους αντισταθείς. Είναι παραδοσιακοί ή προχωρημένοι, γεμιστοί, αλμυροί ή γλυκοί, καταφέρνουν όμως να δημιουργούν γύρω τους συζήτηση. Στην περίπτωση του Loukoumelo, του νέου λουκουματζίδικου της Σκουφά στο Κολωνάκι, η συνταγή της Χριστίνας γίνεται ανάρπαστη.

Loukoumelo, για λουκουμάδες μέλι

Εδώ, καταφέρνουν να δουν το παραδοσιακό γλυκό με μία πιο σύγχρονη οπτική και με πινελιές μοντέρνας γαστρονομίας. Είτε διαλέξεις τους παραδοσιακούς με μέλι και κανέλλα, είτε τους γεμιστούς, είτε τους αλμυρούς, θα τους απολαύσεις χωρίς ενοχλητική «λαδίλα» αλλά και με άριστη ισορροπία συνδυασμών. «Αν προσέξεις τα υλικά και την ποιότητά τους, τότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως καλό», θα μας πει η Χριστίνα, όταν μας μίλησε για το νέο αυτό εγχείρημα στο κέντρο της πόλης.

Loukoumelo, για λουκουμάδες μέλι

Το Loukoumelo ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2014 και έχει ήδη καταφέρει να γίνει το νέο hot spot της πόλης. Οι τρείς φίλοι, ο Νίκος, η Χριστίνα, και Σπύρος, αποφάσισαν εξαιτίας και της αγάπης τους για το καλό φαγητό και τα γλυκίσματα, ν' αφήσουν τις δουλειές που έκαναν μέχρι τότε και να δραστηριοποιηθούν σε αυτό τον τομέα. Έφτιαξαν ένα πολύ μοντέρνο χώρο, βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, με έντονα στοιχεία ξύλου για να στεγάσουν φιλικό και καλόγουστο Loukoumelo.

Οι λουκουμάδες

Οι αλμυροί λουκουμάδες σερβίρονται με φέτα, ντομάτα και μυρωδικά, αλλά και με κρέμα τυριού, πιπεριά Φλωρίνης, πιπέρι καγιέν και πάπρικα. Ο συνδυασμός μανιταριού με blue cheese είναι ιδανικός. Όσο για τους γλυκούς πειρασμούς, αυτούς θα έχετε τη δυνατότητα να τους επιλέξετε με μέλι ελληνικό, πολυποικιλιακό και κανέλλα, ή γεμιστούς με κρέμα βανίλια.

Το παγωτό

Μία ξεχωριστή ενότητα αποτελεί το παγωτό. «Ο τρόπος που συντηρείται το παγωτό στο Loukoumelo, είναι τέτοιος, που του επιτρέπει να παραμένει κρεμώδες» θα μας πει η Χριστίνα, σημειώνοντας ότι ακολουθούν τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο που ακολουθούν και στην Ιταλία. Γρανίτες, σοκολάτα κανονική και extra black, βανίλια βενετσιάνα με πορτοκάλι, γιαούρτι με αμαρένα είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα βρείτε στο πανέμορφο κατάστημα της οδού Σκουφά. Την αγαπημένη σας γεύση, θα την απολαύσετε είτε στα λιγοστά τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, είτε στους πάγκους στο εσωτερικό του καταστήματος. Και όλα αυτά, φυσικά με τη συνοδεία ενός ευωδιαστού χαρμανιού καφέ και μίας πολύ αυστηρής επιλογής σάντουιτς.

Loukoumelo, Σκουφά 37, 211 0125330

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.