Follow us

Λουκουμάδες με πατάτα

Λουκουμάδες με πατάτα

Υλικά

Υλικά

1 φλ. + ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. πατάτες βρασμένες

2 αυγά

4 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. βούτυρο

100 ml γάλα

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 γερή πρέζα αλάτι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη μηχανή του πουρέ.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε γύρω στα 7-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του δοχείου.

Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ., τις αραδιάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και μακριά από ρεύματα, τουλάχιστον 2 ώρες.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα αν έχουμε.

Ρίχνουμε τους λουκουμάδες στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περισσό λάδι.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες πασπαλισμένους με ζάχαρη κανονική ή με άχνη ζάχαρη και κανέλλα ή με κρεμ αγκλέζ ή με μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.