banner
banner
banner

Λουκουμάδες με μήλο

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Υλικά
Υλικά

1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 εκ. (1 φλ.)
1 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1/3 φλ. ζάχαρη
1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα αλάτι
1 αβγό
½ φλ. γάλα
Χυμός λεμονιού
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ ξεχωριστά  το αβγό και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα, αν έχουμε. Με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι (όχι να καπνίζει). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος