Follow us

Λουκουμάδες (από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel)

Λουκουμάδες (από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel)

Υλικά

Υλικά (για 30 τεμάχια)

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

30 γρ. μαγιά σκόνη 

½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

½ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη

Μία πρέζα αλάτι

1 κούπα χλιαρό νερό

2 κούπες σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 κούπα μέλι

Τριμμένη κανέλα και αλεσμένα καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ κούπα χλιαρό νερό και την αφήνουμε στην άκρη.Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.

Χτυπάμε το μείγμα σε μίξερ για 3 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει.Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, θερμαίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην καπνίσει.Με δύο κουτάλια, βάζουμε μικρές ποσότητες του μείγματος (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) στο ζεστό λάδι.

Γυρίζουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το λάδι.Βουτάμε τους λουκουμάδες στο μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

Σερβίρουμε αμέσως.Οι λουκουμάδες συνήθως προσφέρονται σε γάμους και γιορτές (με μέλι και καρύδια, που συμβολίζουν υγεία και ευτυχία για το νιόπαντρο ζευγάρι) και σερβίρονται με μέλι και κανέλα.

Οι λουκουμάδες του Poseidonion Grand Hotel είναι τραγανοί εξωτερικά, αφράτοι στο κέντρο και νοστιμότατοι.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.