Follow us

Linzer Torte (γερμανική τάρτα με μαρμελάδα)

Linzer Torte (γερμανική τάρτα με μαρμελάδα)

Υλικά

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. άχνη ζάχαρη

150 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, τριμμένα

2 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο λευκό ψωμί

1 αβγό  + 1 κρόκος αβγού χτυπημένα

1 κ.σ. τριμμένη κανέλλα

1 γερή πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο

1 γερή πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

¾ φλ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα

2 φλ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σαν βουναλάκι επάνω στο τραπέζι ή σε μπολ.

Κόβουμε το βούτυρο η τη μαργαρίνη σε κύβους, τους ρίχνουμε επάνω στο αλεύρι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τα τριμμένα αμύγδαλα.

Δουλεύοντας γρήγορα πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη, τη βάζουμε σε πιάτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Πιέζουμε λίγο περισσότερο από τη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας με την παλάμη μας ώστε να την καλύψει σε ύψος 1 –1,5 εκ.

Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ένα χοντρό κορδόνι στο μήκος της περιμέτρου της φόρμας και πάχους 1,5 εκ.

και πλάθουμε όση ζύμη περισσέψει σε μικρότερα κορδόνια σε μήκος 2 εκ.

μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας.

Πιέζουμε το χοντρό κορδόνι περιμετρικά στη βάση ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη.

Καλύπτουμε με τη μαρμελάδα και από πάνω βάζουμε σταυρωτά τα λεπτότερα κορδόνια δημιουργώντας ένα πλέγμα.

Πασπαλίζουμε με τα φιλέτα του αμύγδαλου, αλείφουμε την ζύμη με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την αφήνουμε να μείνει για μια ημέρα τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Ξετυλίγουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.