Follow us

Λευκή σοκολάτα ή… μη σοκολάτα

Λευκή σοκολάτα ή… μη σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα, παρά τη λαμπερή όψη της, μένει στη σκιά της ντίβας σκούρας "αδελφής" της. Αδελφής της; Όχι και τόσο, αφού αν και προέρχεται από τον ίδιο γονιό –τον σπόρο του κακάο, το μόνο που έχει από τα σουσούμια του είναι το βούτυρο του κακάο, γι΄αυτό και είναι λευκή ως χιών και όχι σκούρα όπως η πραγματική, που περιέχει κακάο. Ως μείγμα από βούτυρο του κακάο, γάλα, βανίλια και ζάχαρη, είναι πολύ γλυκιά, έχει θερμίδες και είναι πολύ λουσάτη και λιμπιστική. Ιδιαίτερα αν θέλουμε να ετοιμάσουμε γλυκά για ένα θεματικό «λευκό τραπέζι» ή να δώσουμε ένα στρογγυλεμένο τόνο με ένα εντυπωσιακό πλούσιο επιδόρπιο σε κάποιο λιτό, «αρσενικό» μενού –για παράδειγμα ένα ψητό κρεατικό στη σχάρα με μια σαλάτα ή ένα πλατό με τυριά και κρασί με ωμά λαχανικά.
Αν και κάποιοι θα βρουν τα γλυκά με λευκή σοκολάτα πολύ "παιδικά" (φταίει η τόσο γλυκιά γεύση τους), άλλοι με πιο «γλυκό δόντι» ίσως και να τα λατρέψουν. Όλοι, όμως, θα εντυπωσιαστούν από την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα αν στολίζονται με κόκκινα φρούτα ή λαμπερούς καραμελωμένους καρπούς, ενώ ο συνδυασμός με κάποιο αλκοολούχο ποτό ή με τυρί κρέμα ή με μπαχαρικά, ισορροπεί τη γλυκύτητα και τα λιπαρά που περιέχει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.