1 κιλό κυδώνια
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μέλι
100 γρ. ψημένα αμύγδαλα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουτ. γαρίφαλο
Κονιάκ (ή ροδόνερο)
Ψήστε στους 180°C τα κυδώνια ολόκληρα για 40 λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα τους και λιώστε τα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο, και βράστε για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμο.
Απλώστε το σε ταψί που θα έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και όταν κρυώσει καλά ραντίστε με κονιάκ (ή ροδόνερο) και ζάχαρη και κόψτε σε τετράγωνα ή ρόμβους.