banner
banner
banner

Κυδωνόπαστο

Συνταγή

Κυδωνόπαστο
Υλικά

1 κιλό κυδώνια

500 γρ. ζάχαρη

250 γρ. μέλι

100 γρ. ψημένα αμύγδαλα

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουτ. γαρίφαλο

Κονιάκ (ή ροδόνερο)

banner
Παρασκευή

Ψήστε στους 180°C τα κυδώνια ολόκληρα για 40 λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα τους και λιώστε τα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο, και βράστε για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμο.



Απλώστε το σε ταψί που θα έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και όταν κρυώσει καλά ραντίστε με κονιάκ (ή ροδόνερο) και ζάχαρη και κόψτε σε τετράγωνα ή ρόμβους.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος