Follow us

Κυδώνια στο φούρνο με σιρόπι-ζελέ

Κυδώνια στο φούρνο με σιρόπι-ζελέ

Υλικά

υλικά

4 ομοιόμορφα κυδώνια

2 νεροπότηρα ζάχαρη

2 λεμόνια, το χυμό

3/4 φλ.τσ. κονιάκ ή μπράντυ

2 ξύλα κανέλας

5-6 γαρύφαλλα

παρασκευή

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κυδώνια.

Χωρίς να τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε στη μέση (ή, αν θέλουμε σε τέταρτα) και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Τα τοποθετούμε σε βαθύ πυρέξ που να τα χωράει χωρίς κενά.

Βάζουμε ανάμεσα την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

Τα περιχύνουμε με το κονιάκ και ψήνουμε στο φούρνο επί 1-1.30΄ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα κυδώνια θα πάρουν ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα και θα σχηματιστεί ένα πηχτό σιρόπι που όταν κρυώσει θα γίνει ένα γευστικότατο ζελέ.

Τα σερβίρουμε κρύα, σκέτα ή με σαντιγύ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.