Υλικά
υλικά
4 ομοιόμορφα κυδώνια
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 λεμόνια, το χυμό
3/4 φλ.τσ. κονιάκ ή μπράντυ
2 ξύλα κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
παρασκευή
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κυδώνια.
Χωρίς να τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε στη μέση (ή, αν θέλουμε σε τέταρτα) και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Τα τοποθετούμε σε βαθύ πυρέξ που να τα χωράει χωρίς κενά.
Βάζουμε ανάμεσα την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Τα περιχύνουμε με το κονιάκ και ψήνουμε στο φούρνο επί 1-1.30΄ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα κυδώνια θα πάρουν ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα και θα σχηματιστεί ένα πηχτό σιρόπι που όταν κρυώσει θα γίνει ένα γευστικότατο ζελέ.
Τα σερβίρουμε κρύα, σκέτα ή με σαντιγύ.