Υλικά
υλικά
3 κυδώνια
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 καρπό βανίλιας
παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια, κόβοντάς τα στη μέση και αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις μεμβράνες.
Τα κόβουμε σε κύβους περίπου 1 εκ.σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει χωρίς να ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα, μέχρι να πάρει ένα μελί χρώμα καραμέλας.
Ρίχνουμε τότε τα κυδώνια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε το μέλι και τον καρπό της βανίλιας, που έχουμε σχίσει στη μέση και έχουμε ξύσει μέσα στο σιρόπι τα σποράκια.
Αφήνουμε τα κυδώνια να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τον καρπό της βανίλιας και αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα σερβίρουμε.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα απλό κέικ βανίλιας, με σαντιγί ή με παγωτό βανίλια.