Υλικά
Υλικά
3 κυδώνια, χωρίς τη φλούδα και τα σποράκια τους, κομμένα στα τέσσερα
125 ml ζωμό μήλου
50 γρ μέλι
1/4 κ. κ. τριμμένο μπαχάρι
1/4 κ. κ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ. κ. τριμμένο τζίντζερ
Συνοδευτικό: παγωτό βανίλια
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια καλά μουσκεμένη γάστρα τα κυδώνια σε μια στρώση, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 220ο.
Ψήνουμε τα φρούτα μέχρι του σημείου που τρυπώντας τα με τη λάμα ενός μαχαιριού να είναι κάπως μαλακά, ενώ θα κρατάνε το αρχικό τους σχήμα, υπολογίζουμε, δηλαδή 45-60 λεπτά, χρόνο που καθορίζουν, τελικά, τα κυδώνια.
Όταν ψηθούν θα πάρουν ροζ χρώμα και στον πάτο της γάστρας οι χυμοί τους με το μέλι θα έχουν σχηματίσει ένα πηχτό σιρόπι.
Τα μοιράζουμε σε 4 μπολ, βάζουμε μια μπάλα παγωτού και φροντίζουμε να τα σερβίρουμε ζεστά. Θ.Τ.