Υλικά
1 κιλό κυδώνιαΥλικά για 1 μέτριο βάζο
750 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Αφαιρείτε τη φλούδα από τα κυδώνια, τα κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια και τα βάζετε αμέσως σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και 1 ½ φλιτζ.
νερό για να μη μαυρίσουν.
Τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, σε δυνατή φωτιά για να μη σκουρύνει πολύ το γλυκό.
Ρίχνετε στο τέλος το χυμό του λεμονιού και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτετε την αρμπαρόριζα και σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας.
Όταν κρυώσει, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημείωση: μπορείτε να φυλάξετε τις φλούδες και τα κουκούτσια των φρούτων για να φτιάξετε κυδώνι πελτέ.