Υλικά
200 ml πετιμέζι Υλικά
250 ml γάλα
½ φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα (σαν μπεσαμέλ).
Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με μικρή κουτάλα λίγο –λίγο από την κρέμα στα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
Μεταφέρουμε τα αυγά ξανά στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά.
Κλείνουμε τη φωτιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το πετιμέζι.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε ρίχνοντας αν θέλουμε από πάνω λίγο ακόμα πετιμέζι.