Υλικά
280 γραμ. γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
1 μπαστουνάκι κανέλας
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι νερό
½ φλ. ζάχαρη
3 ολόκληρα αβγά
2 κρόκοι αυγών
Σαντιγί και τριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βάζουμε τα μπαχαρικά, την κρέμα γάλακτος και το νερό σε μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.
Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Σουρώνουμε το μείγμα και πετάμε τα μπαχαρικά.
Χτυπάμε μαζί τα 3 ολόκληρα αβγά και τους 2 κρόκους αβγών, μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές από το καυτό αρωματισμένο γάλα καρύδας στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς και μετά γυρίζουμε το μείγμα στο μπολ με το αρωματισμένο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να πήξουν λίγο.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 8 πυρίμαχα μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με νερό που να φθάνει μέχρι τη μέση τους.
Ψήνουμε για 40 -45 λεπτά, ή, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του μπολ.
Σερβίρουμε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη με λίγη σαντιγί και τριμμένη καρύδα από πάνω.
A.T.