banner
banner
banner

Κρέμα με καρύδα και αβγά Quindim (από τη Βραζιλία)

Συνταγή

Κρέμα με καρύδα και αβγά Quindim (από τη Βραζιλία)
Υλικά

12 κρόκοι φρέσκων αβγών
440 γρ. ζάχαρη 
220 ml γάλα καρύδας 
100 γρ. καρύδα αποξηραμένη χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 δόσεις βανιλίνη  
Σπορέλαιο (αν προτιμάμε πολύ γλυκιά γεύση, αντί για σπορέλαιο αλείφουμε τα φορμάκια με σιρόπι καλαμποκιού).

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C*. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη περίπου 7 –10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την καρύδα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ για 5 –7 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλείφουμε με σπορέλαιο 8 φορμάκια των 250ml και τα γεμίζουμε κατά τα ¾. Τα τακτοποιούμε σε ταψάκι και το γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι τη μέση του. Ψήνουμε για 20 –30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε (περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από το γλυκό για να το χαλαρώσουμε από τις άκρες της φόρμας). Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.


*Αν χρησιμοποιήσουμε φούρνο με αέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος