1/2 λ/ γάλα πλήρες
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (60% κακάο)
3 κρόκοι φρέσκων αβγών
50 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κορν φλάουερ
1 κ.γ. κακάο (προαιρετικά)
ελάχιστο πιπέρι Εσπελέτ (μια τσιμπιά)
Βάζουμε το γάλα με το Εσπελέτ να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί 15'. Ζεσταίνουμε πάλι για 1' και κατόπιν το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει τελείως. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και προσθέτουμε το κορν φλάουερ. Ρίχνουμε το μείγμα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να στέκεται στη ράχη του κουταλιού. Την αδειάζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια κοκτέιλ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με κακάο, που θα σκορπίσουμε μέσα από μικρό σουρωτήρι (θα δώσει στην κρέμα βελούδινη εμφάνιση). Ρίχνουμε στο κέντρο ελάχιστο πιπέρι Εσπελέτ.
tips: μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πιπέρι Εσπελέτ με καγιέν ή τσίλι. Ολα είναι πολύ καφτερά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη δοσολογία.