banner
banner
banner

Κρέμα κάστανου

Συνταγή

Κρέμα κάστανου
Υλικά

1 κιλό κάστανα

150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

150 γρ. ζάχαρη

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 λοβός βανίλιας (ή μια συσκευασία βανιλίνης)

banner
Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό με ελάχιστο αλάτι, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας και τις ενδιάμεσες μεμβράνες. Τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Σε ανάλογη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το λοβό της βανίλιας σκισμένο κατά μήκος. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τον πουρέ του κάστανου. Ανακατεύουμε συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αν θέλουμε την κρέμα πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Αυτή η κρέμα προσφέρεται σκέτη (σε μπολ, αφού την έχουμε αφήσει στο ψυγείο για 1 ώρα), γαρνιρισμένη με ξύσμα σοκολάτας, σαντιγί ή τριμμένο καρύδι, ή χρησιμοποιείται ως βάση για άλλα γλυκά με κάστανο.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος