banner
banner
banner

Κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα (του Στέλιου Παρλιάρου)

Συνταγή

Κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα (του Στέλιου Παρλιάρου)
Υλικά (για 8 άτομα)

Για την κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα
4 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Ristretto (4 x 25 ml)
340 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος (πολύ καλής ποιότητας)
με κακάο 40% τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια


Για τον αφρό γάλακτος
2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Ristretto Nespresso (4 x 25 ml)
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
180 γρ. λευκή σοκολάτα (πολύ καλής ποιότητας) τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά (κρύα)

banner
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε και τον καφέ ζεστό, ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα μπλέντερ χειρός για να γίνει καλή ομογενοποίηση. Τοποθετούμε το σκεύος με το μείγμα πάνω από παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει ώστε να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή. Μοιράζουμε σε 8 φλιτζάνια του καπουτσίνο βάζοντας από 100 γρ. στο κάθε ένα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.


Για τον αφρό γάλακτος: ζεσταίνουμε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε τον καφέ. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και τα 300 γρ. κρύας κρέμας γάλακτος. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και χτυπάμε ξανά στο μίξερ, σε απαλή μορφή προσέχοντας να μην γίνει ο αφρός γάλακτος πολύ σφιχτός. Αδειάζουμε πάνω από τη σοκολατένια κρέμα καπουτσίνο. Σερβίρουμε με λίγη κανέλα ή με τριμμένη σοκολάτα.


 *Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Nespresso "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ".


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος