Follow us

Κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα (του Στέλιου Παρλιάρου)

Κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα (του Στέλιου Παρλιάρου)

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

Για την κρέμα καπουτσίνο με σοκολάτα

4 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Ristretto (4 x 25 ml)

340 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος (πολύ καλής ποιότητας)

με κακάο 40% τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Για τον αφρό γάλακτος

2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Ristretto Nespresso (4 x 25 ml)

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

180 γρ. λευκή σοκολάτα (πολύ καλής ποιότητας) τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά (κρύα)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Προσθέτουμε και τον καφέ ζεστό, ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα μπλέντερ χειρός για να γίνει καλή ομογενοποίηση.

Τοποθετούμε το σκεύος με το μείγμα πάνω από παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει ώστε να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή.

Μοιράζουμε σε 8 φλιτζάνια του καπουτσίνο βάζοντας από 100 γρ.

στο κάθε ένα.Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Για τον αφρό γάλακτος: ζεσταίνουμε τα 200 γρ.

κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα.

Προσθέτουμε τον καφέ.

Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και τα 300 γρ.

κρύας κρέμας γάλακτος.

Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και χτυπάμε ξανά στο μίξερ, σε απαλή μορφή προσέχοντας να μην γίνει ο αφρός γάλακτος πολύ σφιχτός.

Αδειάζουμε πάνω από τη σοκολατένια κρέμα καπουτσίνο.

Σερβίρουμε με λίγη κανέλα ή με τριμμένη σοκολάτα.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Nespresso "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ".

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.