Follow us

Κρέμα φούρνου με σταφύλια

Κρέμα φούρνου με σταφύλια

Υλικά

2 φλ. ρώγες από μαύρο σταφύλι πλυμένο ξεσποριασμένο χωρίς τα κοτσανάκια του
2 φλ. ρώγες από σταφίδα χωρίς τα κοτσανάκια
3 αβγά
1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ τις σταφίδες και το μαύρο σταφύλι. Τρυπάμε κάθε ρώγα με μια οδοντογλυφίδα 2 -3 φορές. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τα μπολ με πετσέτα και αφήνουμε γύρω στις 3 ώρες. Αν έχουν βγάλει πολύ υγρό, στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. και αραδιάζουμε στον πάτο τα σταφύλια σε μια μονή στρώση, εναλλάσσοντας τα χρώματα και δημιουργώντας ένα ωραίο σχέδιο. Ψήνουμε γύρω στη μισή ώρα και βγάζουμε από το φούρνο.
Εν τω μεταξύ, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα, προσθέτουμε και το κορνφλάουρ και δουλεύουμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα για να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα σταφύλια και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να σφίξει και η επιφάνεια να γίνει καστανή τόπους -τόπους. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 4 -5 ώρες. Για να σερβίρουμε, βυθίζουμε το σκεύος για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά σε παγωμένη πιατέλα.
Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα και ζεστή χωρίς να την ξεφορμάρουμε, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρησιμοποιούμε μια φόρμα αλλά μοιράζουμε το γλυκό σε ατομικά φορμάκια.

Α.Τ.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;