Υλικά
υλικά
150 γρ. φράουλες
200 γρ. μασκαρπόνε
150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
2 αβγά
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μικρό λεμόνι, το χυμό
10 μπισκότα speculoos
1 φύλλο ζελατίνας
1 σφηνάκι λικέρ μαρασκίνο ή Κουαντρό (αλλά κάνει και η μαστίχα)
παρασκευή
Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μπολάκι με κρύο νερό να μουλιάσει γύρω στα 8'-10'.
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τις ραντίζουμε με το λικέρ.
Χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντιγύ.
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ζεσταίνουμε λίγο το χυμό του λεμονιού.
Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνα και την βάζουμε μέσα να λυώσει (μπορεί να χρειαστεί και άλλο υγρό, οπότε προσθέτουμε 1 κ.σ από το λικέρ).
Χτυπάμε λίγο με το πιρούνι το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνας-λεμονιού, κρύο.
Το αναμειγνύουμε με το χτυπημένο αβγό και τη σαντιγύ.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε τη μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα απλώνουμε την μισή κρέμα.
Σκεπάζουμε με τις φράουλες και τακτοποιούμε επάνω τα μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 2-3 ώρες και κατόπιν ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.