Follow us

Κρέμα Bavaroise

Κρέμα Bavaroise

Υλικά

Υλικά

Για την κρέμα

5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών

200 γρ. άχνη ζάχαρη

500 ml γάλα

2 δόσεις βανιλίνης

4 φύλλα ζελατίνας

600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για το παντεσπάνι

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ 

2 αβγά 

60 γρ. ζάχαρη 

1 δόση βανιλίνη 

Για γαρνιτούρα: μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο ή καραμέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 20 -23 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Καλύπτουμε τα πλάγια της φόρμας με λαδόκολλα και την αλείφουμε με σπορέλαιο χρησιμοποιώντας πινέλο.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Ρίχνουμε λίγο –λίγο το μείγμα κρόκοι –ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε μέχρι να μην διακρίνεται η μαρέγκα.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω 3-4 φορές.

Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν απαλό κίτρινο χρώμα.

Βάζουμε την ζελατίνη να μουσκεύει σε λίγο κρύο νερό.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το καυτό γάλα στο μείγμα κρόκοι –ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Όταν ενωθούν, ρίχνουμε το σύνολο πίσω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη.

Βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε μεγαλύτερη κατσρόλα με βραστό νερό που να του φθάνει μέχρι τη μέση (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε δυνατά γύρω στα 8 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα (αν σύρουμε τον αβγοδάρτη στην κρέμα, πρέπει να αφήνει πίσω του ένα διακριτό αυλάκι).

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί, στύβουμε τη ζελατίνη, την ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη, να διαλυθεί τελείως.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αν είναι δυνατόν σε μια λεκάνη με παγάκια.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Την ενσωματώνουμε διπλώνοντας στην κρύα κρέμα που βρίσκεται στο κατσαρολάκι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με το παντεσπάνι.

Αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα από τα πλάγια.

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο ή με καραμέλα.

Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 20 -23 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Καλύπτουμε τα πλάγια της φόρμας με λαδόκολλα και την αλείφουμε με σπορέλαιο χρησιμοποιώντας πινέλο.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Ρίχνουμε λίγο –λίγο το μείγμα κρόκοι –ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε μέχρι να μην διακρίνεται η μαρέγκα.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω 3-4 φορές.

Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.

Βάζουμε την ζελατίνη να μουσκεύει σε λίγο κρύο νερό.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το καυτό γάλα στο μείγμα κρόκοι –ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Όταν ενωθούν, ρίχνουμε το σύνολο πίσω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη.

Βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε μεγαλύτερη κατσρόλα με βραστό νερό που να του φθάνει μέχρι τη μέση (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε δυνατά γύρω στα 8 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα (αν σύρουμε τον αβγοδάρτη στην κρέμα, πρέπει να αφήνει πίσω του ένα διακριτό αυλάκι).

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί, στύβουμε τη ζελατίνη, την ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη, να διαλυθεί τελείως.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αν είναι δυνατόν σε μια λεκάνη με παγάκια.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Την ενσωματώνουμε διπλώνοντας στην κρύα κρέμα που βρίσκεται στο κατσαρολάκι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με το παντεσπάνι.

Αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα από τα πλάγια.

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο ή με καραμέλα.

Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.