banner
banner
banner

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Συνταγή

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι
Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
50 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 δόσεις βανιλίνη (ή ένα λοβό φυσικής βανίλιας)
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι φρέσκων αβγών
Για την καραμέλα
30 γρ. ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαρύ μπολ τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανιλίνη και δουλεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα). Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος-ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Τη μοιράζουμε σε έξι πυρίμαχα φορμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε καυτό νερό στον πάτο, να φθάσει στο ⅓ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-40 λεπτά (ανάλογα με το ύψος που έχουν τα φορμάκια). Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί, τις βγάζουμε, τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν κάπως και σερβίρουμε.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος