Follow us

Κρεμ μπριλέ σοκολάτας spicy

Κρεμ μπριλέ σοκολάτας spicy

Υλικά

Υλικά

2 φλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 ξυλάκι κανέλα περίπου 10 εκ.

150 γρ. κουβερτούρα λεπτοκομμένη

5 κρόκοι αβγού ελαφρώς χτυπημένοι

⅓ φλ.  ζάχαρη

1 δόση βανιλίνη

½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό ή 1 καυτερή πιπεριά σχισμένη στη μέση (χωρίς τους σπόρους)

1 μικρή πρέζα αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μικρή πρέζα κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Σε μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξυλάκι της κανέλας και το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά, σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το ξυλάκι κανέλας και σουρώνουμε την κρέμα.

Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε γερά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο βαρύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους αβγών, το ⅓ φλ.

ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών.

Βάζουμε σε ρηχό ταψί φορμάκια χωρητικότητας 180 ml και μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια.

Ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι το μισό του ύψους τους.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο.

Βγάζουμε προσεκτικά τα φορμάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 2 κ.σ ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια κάθε κρέμας.

Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και τα μεταφέρουμε κάτω από το γκριλ σε απόσταση γύρω στα 13 εκ.

Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη ελαφρά.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.