Follow us

Κραμπλ με φράουλες

Κραμπλ με φράουλες

Υλικά

υλικά

250 γρ. φράουλες

80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

1οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη άχνη

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο χοντροκομμένο (προαιρετικά)

παρασκευή

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Λυώνουμε το βούτυρο, μέχρι το σημείο να γίνει απλώς ρευστό, σαν κρέμα.

Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε λίγο το λυωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη.

Σε ένα στρογγυλό πυρέξ ή σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε τις φράουλες και από πάνω σκεπάζουμε με το μείγμα του κραμπλ που φτιάξαμε, τριμμένο σε ψίχουλα και το αμύγδαλο (αν χρησιμοποιήσουμε).

Ψήνουμε το γλυκό για 15'-20' μέχρι να ροδίσει το κραμπλ.

Ταιριάζει με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.