banner
banner
banner

Κουλουράκια Σμυρνέικα (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Συνταγή

Κουλουράκια Σμυρνέικα (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)
Υλικά

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού)  βούτυρο γάλακτος
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
5 κουτ. σούπας αλισίβα
1 αυγό για άλειμμα στο τέλος

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος και τη  μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.
Τελευταία ρίχνετε όλο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος