Follow us

Κουλουράκια με κακάο και μαστίχα

Κουλουράκια με κακάο και μαστίχα

Υλικά

Υλικά

850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ φλ. κακάο

1 ½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 ½ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. γάλα

1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

⅓  φλ. χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. μαστίχα τριμμένη*

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το γάλα και το χλιαρό νερό.

Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Αν η ζύμη είναι πολύ υδαρής, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 40 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι διαμέτρου 1 εκ.

Δίνουμε στα κουλουράκια όποιο σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-14 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγαίνουν γύρω στα 50 κομμμάτια και γίνονται αρκετά φουσκωτά.

Οπότε, πρέπει να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους -γύρω στα 7 εκ.-, όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα των υλικών για λιγότερα κουλούρια.

Προαιρετικά, μόλις κρυώσουν τα αλείφουμε με λειωμένη κουβερτούρα, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. *Κοπανίζουμε τους κόμπους της μαστίχας στο γουδί με μια κουταλιά αλεύρι.A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.