Follow us

Κουλουράκια με φουντούκια και καφέ

Κουλουράκια με φουντούκια και καφέ

Υλικά

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

1 ½ φλ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη καστανή

200 γρ. φουντούκια

1 αβγό

2 δόσεις βανιλίνης

1 κ.γ. ξυσμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. στιγμιαίος καφές

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι τα φουντούκια.

Τα τρίβουμε σε πετσέτα και αφαιρούμε τη φλούδα.

Τα τρίβουμε πολύ ψιλά μαζί με τον καφέ στη μουλινέτα.

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μπέικνγκ πάουντερ και το αλάτι, προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια με τον καφέ και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αβγό μαζί με τη βανιλίνη, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Αν είναι πολύ υδαρής προσθέτουμε λίγο αλεύρι κι αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 40 λεπτά.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την χωρίζουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι διαμέτρου 1 εκ.

Δίνουμε στα κουλουράκια όποιο σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 10-12 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

A.T.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.