Υλικά
5 φλιτζ. αλεύριΥλικά για 50-60 κομμάτια περίπου
¾ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ κουτ. τσαγιού αμμωνία
4 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
1 κουτ. σούπας μαστίχα Χίου τριμμένη
3 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
150 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για άλειμμα
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν έναν.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα.
Προσθέτετε στο μείγμα αβγών-ζάχαρης τη μαρέγκα, γάλα με την αμμωνία και το λικέρ μαστίχας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με την τριμμένη μαστίχα και το ενσωματώνετε στο μείγμα.
Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Πλάθετε κουλουράκια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα αλείφετε με το ασπράδι του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 περίπου.