Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου petit beurre Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
200 ζάχαρη άχνη
60 γρ. κονιάκ
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο σκούρο, άγλυκο
2 αβγά
100γρ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο
τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα, με τα χέρια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, με προσοχή να μην πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, στρωμένη με μεμβράνη για να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει, προτού σερβίρουμε.