banner
banner
banner

Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) με φιστίκι Αιγίνης

Συνταγή

Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) με φιστίκι Αιγίνης
Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου petit beurre 
250 γρ. μαργαρίνη
200 ζάχαρη άχνη
60 γρ. κονιάκ
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο σκούρο, άγλυκο
2 αβγά
100γρ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο
τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

banner
Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα, με τα χέρια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, με προσοχή να μην πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα φιστίκια  και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, στρωμένη με μεμβράνη για να το ξεφορμάρουμε εύκολα. Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει, προτού σερβίρουμε. 


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος