banner
banner
banner

Κομπόστα ξερών φρούτων με Grand Marnier

Συνταγή

Κομπόστα ξερών φρούτων με Grand Marnier
Υλικά

1 φλ. άγλυκος χυμός μήλου
1 δόση βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
1 ξερή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 φλ. ξερά βερίκοκα
½ φλ. ξερά κεράσια ή βύσσινα
1 κ.σ. τζίντζερ καραμελωμένο
1 σφηνάκι Grand Marnier
1 φλ. νερό

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φρούτα. Βάζουμε τον χυμό μήλου, το νερό, τη βανίλια, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλη, πλατιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα φρούτα. Ξαναφέρνουμε σε βράση, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το Grand Marnier, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στην εστία μέχρι να κρυώσει η κομπόστα τελείως. Μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Τη σερβίρουμε παγωμένη με σαντιγί ή γιαούρτι ή την ζεσταίνουμε ελαφρά και γαρνίρουμε ένα κέικ, το ριζόγαλο, ακόμα και το κουάκερ (χυλός από βρώμη).


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος