banner
banner
banner

Κολοκυθόπιτα με παγωτό βανίλια

Συνταγή

Κολοκυθόπιτα με παγωτό βανίλια
Υλικά (για 6 άτομα)

½ πακέτο φύλλα για spring rolls (550 γρ.)
500 γρ. κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
50 γρ. σταφίδα ξανθή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
4 μπάλες παγωτό βανίλια

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Απλώνουμε ένα φύλλο, τοποθετούμε λίγη γέμιση, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες, τις διπλώνουμε προς τα μέσα και ρολάρουμε το φύλλο με τη γέμιση για να πάρει ένα σχήμα σαν «πουράκι». Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε 2 ρολάκια σε κάθε πιάτο και ένα κενέλ παγωτό βανίλια.

*Η συνταγή είναι των consulting chef Δημήτρη Παμπόρη, chef de cuisine Λεωνίδα Παντσιούκα, του εστιατορίου To Mανιτάρι.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος