Follow us

Κλαφουτί με κεράσια και αφράτη κρέμα

Κλαφουτί με κεράσια και αφράτη κρέμα

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

600 γρ. κεράσια

150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

150 ml γάλα πλήρες

125 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. σκόνη αμυγδάλου

30 γρ. αλεύρι + 1κ.σ. για τη φόρμα

3 αβγά

1/2 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου

1 καψουλάκι βανίλιας

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με έλασμα.

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Τα στεγνώνουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.

Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε αλεύρι, σκόνη αμυγδάλου, 100 γρ.

ζάχαρη, τη βανίλια, την εσάνς πικραμύγδαλου και μια πρέζα αλάτι.

Ενσωματώνουμε τα αβγά ένα-ένα, μαζί με την κρέμα γάλακτος χτυπώντας με τον αβγοδάρτη το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα χτυπώντας.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα κεράσια, στη φόρμα και ψήνουμε για 10' περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10' πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά