banner
banner
banner

Κιουνεφέ με μαστίχα

Συνταγή

Κιουνεφέ με μαστίχα
Υλικά

500 γρ. φύλλο κανταΐφι
500 γρ. μοτσαρέλα (στεγνή) σε φέτες ½ εκ.
200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
½ κ.γ. δάκρυα μαστίχας
Φλούδα από 1 μέτριο λεμόνι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Αν είναι κατεψυγμένο το κανταΐφι το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ξαίνουμε με τα δάχτυλα. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε ταψάκι και το περιχύνουμε με το μισό βούτυρο. Το καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και το “βρέχουμε” με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 50 λεπτά. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κοπανίζουμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη. Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, τη μαστίχα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε το κιουνιφέ ρίχνοντας το καυτό σιρόπι λίγο -λίγο για να το απορροφήσει. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια.


A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος