Follow us

Keşkül (γλύκισμα από την Τουρκία)

Keşkül (γλύκισμα από την Τουρκία)

Υλικά

Υλικά

1 lt. γάλα

½ φλ. ριζάλευρο

1 φλ. λευκή ζάχαρη

4 κ.σ. ασπρισμένο αμύγδαλο τριμμένο

2 κ.σ. νιφάδες καρύδας

τριμμένο ανάλατο φιστίκι Αιγίνης και νιφάδες καρύδας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μικρό μπολ το ριζάλευρο και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντάς το με λίγο κρύο γάλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις νιφάδες καρύδας, το τριμμένο αμύγδαλο και το διαλυμένο ριζάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά.

Φέρνουμε το μείγμα σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας ή τα τριμμένα φιστίκια ή και τα δύο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες και σερβίρουμε.

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά