Follow us

Κεράσματα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Κεράσματα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Υλικά

Υλικά (για περίπου 24 τεμάχια):

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

25 γρ. μαλακό βούτυρο

100 γρ. φιστικοβούτυρο

25 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση:

1 κ. σ. αλατισμένα φιστίκια

Θα χρειαστείτε επίσης

48 μικρές χάρτινες θήκες

και ένα πυρίμαχο μπολ που να χωράει μέσα σε μια κατσαρόλα.

Εκτέλεση

1 Τοποθετήστε 24 χάρτινες θήκες σε ένα ταψί.

Κατόπιν, τοποθετήστε μια δεύτερη θήκη μέσα στην πρώτη.2 Βάλτε τα φιστίκια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύντε τα κάτω από κρύο νερό.

Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.3 Βάλτε τα φιστίκια σε μια σανίδα κοπής.

Κόψτε ταπροσεκτικά σε μικρά κομμάτια με ένα αιχμηρό μαχαίρι.

Αφήστε τα κατά μέρος για αργότερα.4 Σπάστε όλη τη σοκολάτα στο πυρίμαχο σκεύος.

Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό κατά το ¼..

Ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.5 Τοποθετήστε προσεκτικά το μπολ μέσα στην κατσαρόλα.

Αφήστε για 5 λεπτά.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βγάλτε το μπολ από την κατσαρόλα.

Αφήστετο μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.6 Γεμίστε τις θήκες με ¾ κ.γ.

από το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.

Με τη ράχηενός κουταλιού, απλώστε το μείγμα από τα πλαϊνά και προς τα επάνω.

Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για όλες τις θήκες.7 Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο.

Αδειάστε το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ.

Χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.8 Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Θα πρέπει να χτυπήσετε πολύ δυνατά.

Το μείγμα θα είναι μαλακό.9 Πάρτε 1 γεμάτο κ.γ.

από το μείγμα.

Πλάστε το στα χέρια σας σε μπάλα.

Πλάστε άλλες 23 μπάλες.10 Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο.

Βάλτε από 1 μπάλα σε κάθε θήκη.

Πιέστε απαλά την κάθε μπάλα για να γίνει επίπεδη.11 Ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.

Πασπαλίστε με τα φιστίκια.

Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.Προτού φάτε τα γλυκά, βγάλτε τα από τις χάρτινες θήκες.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Φτιάχνουμε γλυκά» των εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.