Follow us

Κεράσια αγαπημένα

Κεράσια αγαπημένα

Υπάρχουν μερικές γεύσεις έντονα συνδυασμένες με εικόνες και εποχές. Τα κεράσια είναι μία από αυτές καθώς ο ερχομός τους μας βάζει αμέσως σε κλίμα καλοκαιριού. Ξεχειλίζουν από γεύση και είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους τα κάνει τόσο ελκυστικά που συνήθως δεν προλαβαίνουν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια συνταγή αλλά καταναλώνονται αμέσως. Ωστόσο, τα κεράσια μπορούν να αποτελέσουν συστατικό πολύ γευστικών και ιδιαίτερων συνταγών. Καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια, καθώς θα φανεί πολύ χρήσιμο στην προετοιμασία διαφόρων συνταγών. Ένα tip για να αποφύγετε τυχόν λεκέδες ενώ αφαιρείτε τα κουκούτσια είναι να το κάνετε μέσα σε μία πλαστική σακούλα. Ακόμη, τα κεράσια είναι ένα φρούτο που δεν διατηρείται για πολλές μέρες και γι’αυτό το λόγο είναι καλό να τα κρατάμε σε κρύο και ξηρό περιβάλλον προκειμένου να παραμείνουν όσο πιο φρέσκα γίνεται. Έχουν την τάση να απορροφούν εύκολα νερό επομένως τα ξεπλένουμε μόνο μία με 2 φορές πριν καταναλωθούν. Είτε τα καταναλώνουμε ωμά είτε μαγειρεύουμε με κεράσια, πρέπει να τα εξετάζουμε προσεκτικά ένα ένα για να ανιχνεύσουμε τα πιθανόν χαλασμένα. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να δοκιμάσετε καινούριους τρόπους να χρησιμοποιήσετε αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!

Ιάνθη Μιχαλάκη

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.