Υπάρχουν μερικές γεύσεις έντονα συνδυασμένες με εικόνες και εποχές. Τα κεράσια είναι μία από αυτές καθώς ο ερχομός τους μας βάζει αμέσως σε κλίμα καλοκαιριού. Ξεχειλίζουν από γεύση και είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους τα κάνει τόσο ελκυστικά που συνήθως δεν προλαβαίνουν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια συνταγή αλλά καταναλώνονται αμέσως. Ωστόσο, τα κεράσια μπορούν να αποτελέσουν συστατικό πολύ γευστικών και ιδιαίτερων συνταγών. Καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε ένα εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια, καθώς θα φανεί πολύ χρήσιμο στην προετοιμασία διαφόρων συνταγών. Ένα tip για να αποφύγετε τυχόν λεκέδες ενώ αφαιρείτε τα κουκούτσια είναι να το κάνετε μέσα σε μία πλαστική σακούλα. Ακόμη, τα κεράσια είναι ένα φρούτο που δεν διατηρείται για πολλές μέρες και γι’αυτό το λόγο είναι καλό να τα κρατάμε σε κρύο και ξηρό περιβάλλον προκειμένου να παραμείνουν όσο πιο φρέσκα γίνεται. Έχουν την τάση να απορροφούν εύκολα νερό επομένως τα ξεπλένουμε μόνο μία με 2 φορές πριν καταναλωθούν. Είτε τα καταναλώνουμε ωμά είτε μαγειρεύουμε με κεράσια, πρέπει να τα εξετάζουμε προσεκτικά ένα ένα για να ανιχνεύσουμε τα πιθανόν χαλασμένα. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να δοκιμάσετε καινούριους τρόπους να χρησιμοποιήσετε αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!
Ιάνθη Μιχαλάκη