Follow us

Κέικ vegan με τσάι macha

Κέικ vegan με τσάι macha

Υλικά

Yλικά

Για το κέικ

3 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ζάχαρη

3 ½  κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 γερή πρέζα αλάτι

6 κ.σ. σκόνη από πράσινο τσάι matcha

480 ml γάλα αμυγδάλου

⅔ φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως

2 δόσεις βανιλίνη

2 κ.σ. μηλόξυδο

Για την επικάλυψη

6 φλ. άχνη ζάχαρη

⅔ φλ. μαργαρίνη 

6 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

4 κ.σ. σκόνη από πράσινο τσάι matcha

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και το τσάι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε βαρύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο και το ξύδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.

“Ντύνουμε” μια φόρμα για cupcakes με χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε θήκης.

Ψήνουμε για 15-25 λεπτά (ανάλογο με το μέγεθος της θήκης) ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο κάθε cupcake.

Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: διαλύουμε το τσάι σε ελάχιστο νερό να γίνει σαν αλοιφή και το μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βαρύ μπολ.

Δουλεύουμε με το μίξερ χειρός, ώσπου να ενωθούν τελείως.

Αν μας φαίνεται το μείγμα αραιό, προσθέτουμε ακόμα λίγη άχνη ζάχαρη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και το βγάζουμε επάνω στην επιφάνεια κάθε cupcake.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, μπορούμε απλώς να καλύψουμε την επιφάνεια με την κρέμα κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι.

Α.Τ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και το τσάι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε βαρύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο και το ξύδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.

“Ντύνουμε” μια φόρμα για cupcakes με χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε θήκης.

Ψήνουμε για 15-25 λεπτά (ανάλογο με το μέγεθος της θήκης) ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο κάθε cupcake.

Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Δουλεύουμε με το μίξερ χειρός, ώσπου να ενωθούν τελείως.

Αν μας φαίνεται το μείγμα αραιό, προσθέτουμε ακόμα λίγη άχνη ζάχαρη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και το βγάζουμε επάνω στην επιφάνεια κάθε cupcake.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, μπορούμε απλώς να καλύψουμε την επιφάνεια με την κρέμα κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι.

Α.Τ.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.