Υλικά
υλικά για 6 άτομα
200 γρ, φράουλες
70 γρ. αλεύρι
100 γρ, ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
80 γρ. βούτυρο λυωμένο
3 αβγά -τα ασπράδια
1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
200 γρ. κουλί φράουλας (200 γρ. φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ με 3 κ.σ. άχνη και 1 κ.σ. λεμόνι)
80 λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Φτιάχνουμε το κουλί φράουλας.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα με έλασμα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και την άχνη.
Ενσωματώνουμε το λυωμένο βούτυρο και το κουλί φράουλας (κρατάμε 1 κ.σ για το γαρνίρισμα).
Χτυπάμε τα σπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα, σε τέσσερις δόσεις.
Ρίχνουμε στη φόρμα τα 2/3 του μείγματος.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τις φράουλες.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο περίπου 30΄.
Για να φτιάξουμε τη γκανάς: ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια.
Αφήνουμε να λυώσει χωρίς ανακάτεμα.
Κατόπιν ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγύ την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15'.
Απλώνουμε τη γκανάς στο κρύο γλυκό με ένα μαχαίρι, σκεπάζοντας το ομοιόμορφα.
Στάζουμε σταγόνες από το κουλί που κρατήσαμε για διακόσμηση του γλυκού.