Υλικά
115 γρ. βούτυροΥλικά για 12 κομμάτια
4 κ.σ. κακάο, χωρίς ζάχαρη
215 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά χτυπημένα
115 γρ. αλπικά βατόμουρα (cranberries), κατεψυγμένα ή φρέσκα
Υλικά την επικάλυψη
150 ml κρέμα γάλακτος μαζί με μία σταγόνα λεμόνι
75 γρ. ψιλή ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ.σ. μαλακιά μαργαρίνη
1αυγό χτυπημένο
2,5 ml εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. χοντροτριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το κακάο με και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι από πάνω, ρίχνουμε τα αυγά και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 18 x 25 εκ.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά εκτός από την τριμμένη σοκολάτα, τα χτυπάμε καλά και απλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα πάνω από τη βάση του κέικ.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα την επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.
Προτεινόμενα τσάγια
Assam, Darjeeling, Earl Grey, Oolong, Pu-erh, white tea raspberry Lipton