Follow us

Κέικ σοκολάτα με μήλα και κρέμα βουτύρου σοκολάτα

Κέικ σοκολάτα με μήλα και κρέμα βουτύρου σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. σούπας κακάο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αβγά

2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

100 ml. ε.π. ελαιόλαδο

50 ml. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα βουτύρου σοκολάτα

1 φλ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. κακάο

4 φλ. άχνη ζάχαρη 

1-2 δόσεις βανιλίνη

3-4 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 25Χ10 εκ..

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τα μήλα και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC, για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βουτύρου: κοσκινίζουμε ξεχωριστά ο κακάο και τη ζάχαρη άχνη.

Δουλεύουμε με το μίξερ την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενωθουν τα υλικά.

Ρίχνουμε λίγο -λίγο το γάλα (ίσως δεν χρειαστεί να το ρίξουμε όλο) μέχρι να αποκτήσει η κρέμα τη σωστή πυκνότητα.

Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με την κρέμα βουτύρου.

Α.

Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά