Υλικά
Για το κέικ σοκολάταΥλικά (για μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ)
255 γρ. zάχαρη, κρυσταλλική
175 γρ. αλεύρι, μαλακό
200 γρ. αβγά
75 γρ. βούτυρο 82%
110 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
1,5 γρ. αλάτι
25 γρ. κακάο, σκόνη
Για το γλάσο σοκολάτας
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. μαύρη κουβερτούρα
50 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα σκεύος.
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε πάλι το μείγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα για κέικ.Εάν δεν έχουμε αντικολλητική φόρμα, θα πρέπει να τη βουτυρώσουμε και να την αλευρώσουμε πριν τοποθετήσουμε σε αυτή το μείγμα του κέικ.Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσουμε.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας λιώνοντας την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι και προσθέτουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας.