Follow us

Κέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Κέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα λεπτοτριμμένα

2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 γερή πρέζα αλάτι

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¾  φλ. ζάχαρη

½  φλ. μέλι

3 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

½ φλ. γάλα

Για το γλάσο:

½ φλ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

 2 κ. σ μέλι

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1/4 φλ. χοντροκοπανισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.

Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγ πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο και αφράτο.

Προσθέτουμε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, το γάλα και τη βανιλίνη συνεχίζοντας να δουλεύουμε.

Όταν το μείγμα ενοποιηθεί το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι/φόρμα και ψήνουμε περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο (αν δούμε ότι παίρνει χρώμα πολύ νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο). Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να χλιάνει 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι και την κρέμα γάλακτος σε μια ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, ακόμα για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε το γλάσο από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά όπως είναι ζεστό με ένα κουτάλι επάνω στο κέικ, αφήνοντάς το να «ποτίσει» την επιφάνεια ανάμεσα στις κουταλιές. Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα πριν το κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.