banner
banner
banner

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

κεν κεν Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Υλικά
Υλικά

4 μεγάλες ή 8 μικρές κλημεντίνες (ή άλλα μανταρίνια)
(για να κάνει περίπου ένα φλιτζάνι πουρέ)
3 αβγά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου  
2/3 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. αλεύρι βρώμης
¾ φλ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
2 ½ κ.γ. σόδα  
Για τη διακόσμηση
1 μεγάλη ή 2 μικρές κλημεντίνες 
3 -4 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. μπράντι ή ζάχαρη άχνη

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν και τις βάζουμε μαζί με τις φλούδες στη μουλινέτα. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα (βγαίνει γύρω στο  1 -1 ½  φλιτζάνι). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.  Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα 24 εκ. με σούστα, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να πέσει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις κλημεντίνες. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε.  Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε  50-60 λεπτά. Καθαρίζουμε την 1 μεγάλη ή τις 2 μικρές κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν. Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με λίγο μπράντι και αλείφουμε την επιφάνεια. Στολίζουμε με τις φέτες κλημεντίνης και με λίγα αμύγδαλα. Αν έχει περισσέψει μαρμελάδα, αλείφουμε από πάνω τις φέτες για να γυαλίσουν.  Μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη γαρνιτούρα και να σερβίρουμε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος