Υλικά
1 ¼ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
1 ¼ φλ. βούτυρο
140 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη, σπασμένη σε κομμάτια
250ml γάλα
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 δόση βανιλίνης
1 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
μαρμελάδα κεράσι
γλυκό κεράσι στραγγισμένο από το σιρόπι του
αμύγδαλα λευκά ελαφρά καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 23 εκ.
και στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα.
Βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το γάλα και τη βανίλια σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά –σιγά το μείγμα βουτύρου και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 1 ώρα, ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και αν βυθίσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο να βγει στεγνό.
Αφήνουμε να χλιάνει, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.
Για τη διακόσμηση, περνάμε τη μαρμελάδα από τη μουλινέτα να γίνει λεία.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ.στολίζουμε με τα κεράσια και βάζουμε ανάμεσα τα λευκά αμύγδαλα.
Α.Τ.