banner
banner
banner

Κέικ με λευκή σοκολάτα και γαρνιτούρα από γλυκό κεράσι

Συνταγή

Κέικ με λευκή σοκολάτα και γαρνιτούρα από γλυκό κεράσι
Υλικά

1 ¼ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ φλ. βούτυρο 
140 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη, σπασμένη σε κομμάτια
250ml γάλα
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 δόση βανιλίνης 
1 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
μαρμελάδα κεράσι
γλυκό κεράσι στραγγισμένο από το σιρόπι του
αμύγδαλα λευκά ελαφρά καβουρδισμένα

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου  23 εκ. και στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα. Βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το γάλα και τη βανίλια σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το μείγμα βουτύρου και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 1 ώρα, ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και αν βυθίσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο να βγει στεγνό. Αφήνουμε να χλιάνει, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.
Για τη διακόσμηση, περνάμε τη μαρμελάδα από τη μουλινέτα να γίνει λεία. Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ. Στολίζουμε με τα κεράσια και βάζουμε ανάμεσα τα λευκά αμύγδαλα.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος