banner
banner
banner

Κέικ με κυδώνια και καρύδια

Συνταγή

Κέικ με κυδώνια και καρύδια
Υλικά

1 ¼  φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1  φλ. καστανή ζάχαρη  
2 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. κυδώνι τριμμένο ή κομμένο σε κομματάκια (περίπου 3 κυδώνια)
3/4 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. σπορέλαιο
½  φλ. γάλα

banner
Εκτέλεση

Ραντίζουμε το τριμμένο κυδώνι με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με σπορέλαιο μια τετράγωνη φόρμα 24 εκ. και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε για να φύγει το περισσό. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το κυδώνι και ανακατεύουμε να σκεπαστούν καλά με το αλεύρι.  Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη,  τα αβγά, το σπορέλαιο και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, προσθέτουμε τα καρύδια  και ανακατεύουμε ελαφρά.  Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε γύρω στα 35 -40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με λίγο γλυκό κυδώνι αν έχουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος