Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
200 γρ. κριθαράλευρο
50 γρ. λιναράλευρο
4 αβγά
350 γρ. μαύρη ζάχαρη
350 ml ελαιόλαδο
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
6 μεγάλα λευκόσαρκα ροδάκινα
¾ φλ. γλυκό κρασί
¾ φλ. ζάχαρη μαύρη
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα στεγνώνουμε.
Βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 κάθετα κομμάτια το καθένα.
Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε επάνω το κρασί και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το κέικ: σε μεγάλη λεκάνη, χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με την ζάχαρη χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αβγά ένα -ένα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στη λεκάνη τα αλεύρια, αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά -δεν πειράζει αν μείνουν κάποιοι σβόλοι.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα καλά.
Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψάκι και αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C, από 20-50 λεπτά, ανάλογα με τη διάμετρο του ταψιού ή μέχρι να να βγαίνει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.