Follow us

Κέικ με καφέ και γλάσο μόκα

Κέικ με καφέ και γλάσο μόκα

Υλικά

υλικά

2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ.τσ. ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο αγελαδινό)

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ.τσ. ξινόγαλο

3 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ 

2 βανίλιες σκόνη

1 κ.γ. σόδα σε σκόνη

1/4 κ.γ. αλάτι

δύο στρογγυλές φόρμες-ταψάκια αντικολλητικά

για το γλάσο:

430 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ

170 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και βανίλια.

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Συγχρόνως, διαλύουμε τον καφέ σε 1 φλ.τσ.

βραστό νερό, τον προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μερικά δευτερόλεπτα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα το ξινόγαλο με τα αβγά.

Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου-καφέ στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί.

Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές.

Μοιράζουμε τον χυλό του κέικ στις δύο βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε για 22'-24'.

Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, βάζοντας αρχικά 3 κ.σκρέμα γάλακτος, για να ελέγξουμε την υφή.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε και την άλλη, ώστε το γλάσο να είναι αφράτο και να μπορεί να στρωθεί στο κέικ.

Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κέικ, στρώνουμε μια παχιά στρώση γλάσου και τοποθετούμε επάνω το άλλο κέικ.

Με τη φαρδιά λάμα ενός μαχαιριού ή με στενή σπάτουλα καλύπτουμε το επάνω μέρος με το υπόλοιπο γλάσο, αφήνοντας τα πλαϊνά όπως είναι, για να φαίνονται οι στρώσεις του γλυκού.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.